Întrebări Frecvente Rafting și Ture de Aventură

Aveţi bază de rafting, ce avantaje primesc de la voi faţă de alţii?

Te schimbi în vestiare civilizate, nu pe malul râului. Ai toalete curate și duşuri calde la finalul turei.

Nu pleci acasă transpirat (ă) și mirosind a cauciuc!

Parchezi maşina în siguranţă. Poţi depozita valorile la recepţie (acte, bani, etc). Te deplasăm noi de la pensiune la râu!

După tură îţi va fi foame! Restaurantul te aşteaptă cu meniuri internaţionale a la carte.

Vă puteţi caza cu o noapte înante sau după, ca să vă bucuraţi de întregul weekend. Zona chiar merită! Vă sugerăm trasee şi activităţi ori le parcurgem împreună.

Pensiunea Valea Lupului ce găzduieşte baza de rafting e parte a unui amplu program social dedicat copiilor fără familie din zonă. Sumele cheltuite  în pensiune ajung acolo unde chiar e nevoie de ele!

Cât de lungi sunt traseele de rafting de pe Buzău? Există diferenţe de preţ?

  • În timpul sezonului 2017 operatorul cu cea mai scurtă tură a oferit 5,3 km/150 lei, Outdoor-Events.ro 12,9 km/200 lei iar toţi ceilalţi 8,2 km/200 lei sau peste 200 de lei. Distanţele sunt măsurate prin GPS şi au abatere de maxim 1%.

Se poate anula tura din cauza programului hidrocentralei de pe Buzău?

Ca să facem rafting pe cea mai spectaculoasă secţiune a Buzăului e nevoie ca hidrocentrala să funcţioneze.

Programul acesteia e dictat de factori pe care nu îi putem influenţa – licitaţii pe piaţa energiei, consum în sistemul energetic naţional, etc.

În fiecare seară se decide în Dispeceratul Energetic Naţional programul de funcţionare al hidrocentralei pentru ziua următoare.

Deci nici noi, nici alt operator de rafting şi nici chiar Papa Benedict nu vă poate da un program ferm de rafting, mai devreme de seara zilei anterioare turei. Şi nici atunci cu titlu de siguranţă 100%.

Excepţie fac zilele cu ape mari din cauza ploii sau a topirii zăpezilor când nu depindem de hidrocentrală şi ne dăm fericiţi!

Statistic vorbind însă, cu excepţia perioadelor foarte secetoase programul hidrocentralei este suficient de consistent ca să facem rafting în condiţii bune.

Vă rugăm să ţineţi cont că există şi posibilitatea redusă a anulării complete a turei din motivele de mai sus.

Este raftingul periculos?

La o tură de rafting poate participa  oricine are puțină curiozitate și spirit de aventură.

Ca orice sport de aventură și raftingul prezintă riscuri, pe care le controlăm folosind echipament adecvat sub îndrumarea ghizilor cu experiență.

Cel mai frecvent incident e căderea unui/unor rafteri din barcă, ce se lasă cu o baie bună și multă voie bună după.

E posibil să bei apă, să te lovești ușor sau să te arzi de la soare. Cam ca la ștrand, să zicem 🙂

Ghizii sunt pregătiți să facă față incidentelor specifice – înot, răsturnări de barcă, etc.

Veți parcurge un instructaj obligatoriu de siguranță la începutul turei.

E un sport sigur pentru copii? De la ce vârstă?

Da! Pentru copiii între 5 şi 8 ani avem programe de rafting pe lac, cu scenarii piratereşti incluse! De la 8 ani copiii se pot înscrie la Family Rafting, cu părinţi sau fără. În anumite zile cu debite reduse copiii pot face rafting şi pe Daredevil. Ghidul de barcă va decide acest lucru. E obligatoriu ca toţi copiii să ştie să înoate.

Care este ținuta potrivită?

Vino cu costum de baie, prosop, gel de duș și șlapi/sandale.

Primești de la noi restul echipamentului (costum și botoșei de neopren, cască, vestă flotantă).

În zilele foarte călduroase și însorite poți face rafting în pantaloni scurți, sandale/adidași și tricou peste care o să porți vesta flotantă și casca – ambele sunt obligatorii.

Trebuie să ştiu să înot ca să fac rafting?

E de preferat. Asta îţi asigură confort psihic în barcă şi în cazul în care ajungi în apă, şanse mai mari să scapi doar cu o porţie de adrenalină. Anunţă ghidul tău de barcă dacă nu ştii să înoţi şi îţi va recomanda un traseu adecvat. Vei primi şi un anume loc în barcă.

Am nevoie de experiență?

Nu neapărat.

Fiecare tură e precedată de un instructaj de siguranță obligatoriu. Vei fi informat (ă) despre tot ce trebuie să știi ca să te bucuri în siguranță de tura ta de rafting.

Dacă nu ești la prima tură experiența va fi tot inedită căci nu există două ture la fel!

Trebuie să fiu fit sau în formă foarte bună?

Cum raftingul este o activitate sportivă  ajută să ai ceva mișcare la bord. Asta nu înseamnă că trebuie să fii numai fibră, ci trebuie să fii pregătit (ă) pentru 2-3 ore de activitate intensă, dar plăcută, în care deplasarea în direcția dorită depinde numai de persoanele din barcă.

Cu alte cuvinte, nu e obligatoriu. Raftingul e un sport de echipă în care efortul se împarte între colegii de barcă. Vei vâsli atât cât poţi şi îţi face plăcere.

Pot veni singur(ă) la rafting sau trebuie să fiu într-un grup?

E mai amuzant să vii cu prietenii! Dacă niciunul nu are suficient curaj, vino singur (ă) şi te alipim unui grup. Sunt grupuri în fiecare weekend de vară, fără excepţie.

Pot lua boli de piele de la echipamentul de neopren?

Dimpotrivă! Neoprenul vă izolează faţă de apă, care poate fi contaminată cu diverşi germeni (puţine râuri din România sunt curate şi potabile 100%). După fiecare utilizare echipamentul e spălat şi dezinfectat cu Dettol. Există persoane cu sensibilitate crescută a pielii şi cărora le recomandăm un tricou purtat dedesubt. Tricouri sintetice puteţi cumpăra din Decathlon, de exemplu.

Chiar contează să fie ghidul de rafting acreditat internaţional?

V-aţi urca în maşină cu un şofer fără carnet? Care vă zice că el conduce oricum demult și știe el ce face?

Legislaţia română e vagă şi practic oricine poate conduce o barcă cu turişti pe râurile interioare, fără să aibă experienţă sau calificare.

O zi cu apă mică și riscuri mici nu pune mari probleme de siguranță.

Apele mari, cu situații dinamice ce pun viața în pericol îți pot oferi amintiri magnifice sau o experiență la limita supraviețuirii, în funcție de ghidul tău de barcă.

CEREȚI GHIZILOR LEGITIMAȚII!

Ghid acreditat înseamnă că acesta are la activ un număr minim dovedit de ture pe apă, aferent gradului de dificultate pentru care e acreditat şi că a parcurs un sistem de şcolarizare unic recunoscut în peste 40 de ţări.

Autoritatea de licenţiere este International Rafting Federation (IRF), care listează toţi ghizii săi (inclusiv din Romania) cu licenţe valabile, AICI.

Outdoor Events se mândrește cu o echipă de ghizi integral formați prin IRF și cu singurii ghizi de clasă IV (licențiați pentru orice râu dificil din lume) din România.

Calificările noastre sunt de IRF Raft Guide, Trip Leader (Senior Raft Guide) şi/sau Whitewater Rescue Technician.

Formăm ghizi noi continuu, te poţi înscrie şi tu!

E o activitate de relaxare, e ok să aducem câteva beri cu noi în bărci?

NU. Suntem o companie „DRY”, adică alcoolul este interzis în timpul turelor de rafting şi în general al tuturor activităţilor de aventură pe care le derulăm.

Vă puneţi în pericol nejustificat şi pe noi în situaţii nedorite. Prin regulament intern şi legislaţie internaţională ghidul  are dreptul să refuze îmbarcarea / participarea oricărei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe ce îi pot afecta capacităţile fizice şi psihice.

E posibil să se răstoarne barca cu noi?

Pe Buzău depinde 80% de ghid, 10% de râu, dar ceilalţi 10% de voi! Pe Zambezi de exemplu, e pe dos 🙂

Răsturnările fac parte din farmecul raftingului, dar e important să se întâmple în locuri fără urmări.

Am anumite probleme medicale. Pot face rafting?

E bine să ni le spui înainte de a face rezervarea. Unele sunt incompatibile cu raftingul, dar multe pot fi gestionate ca să beneficiezi de porţia ta de adrenalină.

Persoanele cu nevoi speciale pot face rafting?

Da, solicitaţi-ne detalii pe mail.

Sunt gravidă. Pot face rafting?

Până la trei luni, da. Mai târziu credem că oricum adrenalina n-o să vă lipsească.

Ce grad de dificultate are Buzăul?

Buzăul a fost evaluat de către mai mulţi instructori din Federaţia Internaţională de Rafting şi are grad WW II-III, cu un pasaj de WW IV (faimoasa „Maşină de Spălat”). Bâsca Rozilei (afluent al Buzăului şi pe care facem rafting la ape mari) a fost cotată WW III

Băsca Mare are WW III în sectorul inferior şi WW IV-V în sectorul superior. O puteți parcurge alături de noi la ape mari!

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Scale_of_River_Difficulty

Ce fac cu ochelarii? Cheile de la maşină? Telefonul?

Lăsaţi în maşina personală toate obiectele de valoare. Dacă ochelarii au lentile din sticlă sunt periculoşi în barcă, e de preferat să-i lăsaţi la maşină.

Unde mă schimb de haine şi cum le recuperez după tură?

Vă veţi schimba în baza noastră de rafting din incinta pensiunii Valea Lupului. Beneficiaţi gratuit de duşuri calde, vestiare și parcare păzită, plus restaurant şi camere dacă aveţi nevoie.

Tura se termină în imediata apropiere a pensiunii.

Dacă suntem pe un alt râu decât Buzăul vă veţi schimba la maşinile personale sau în cortul pe care vi-l punem la dispoziţie. Vă conducem înapoi la maşini după rafting.

În expedițiile externe folosim de cele mai multe ori baze de rafting civilizate.

Aţi avut accidente pe apă până acum?

Niciodată. Securitatea voastră ne este prioritatea numărul unu. La fiecare tură luăm toate precauţiile necesare şi la rândul nostru ne pregătim continuu să facem faţă oricărui incident.

Modalități de plată sau de anulare a plății

Modalităţi de plată

  • Plata online cu card bancar debit/credit prin serviciul de plată Plationline. Tranzacția va apărea pe extrasul dumneavoastră de cont cu numele ”www.outdoor-events.ro
  • Plata în rate cu cardul STAR de la Banca Transilvania
  • Plata cu numerar, la sediul nostru sau la locul desfășurării acțiunii
  • Plata prin transfer bancar

Cum funcţionează plata online cu card bancar?

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2).

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.

Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă.

Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

Cardul STAR de la Banca Transilvania RATE fără dobândă

Acum e mai usor sa-ti cumperi tot ce iti doresti cu cardul STAR de la Banca Transilvania.

Ti-ai ales produsul dorit? Cu cardul STAR poti sa platesti in RATE fara dobanda.

Sunt incluse in programul STAR Card  cardurile de cumparaturi:  STAR Forte,  STAR Forte pentru Medici, STAR Gold, Visa Gold BT-Rotary, STAR Platinum,Visa Business Gold Credit Card, Visa Business Silver Credit Card, BT Flying Blue Classic si BT Flying Blue Premium

 

Daca nu ai unul dintre cardurile din programul STAR aplica AICI  si platile online devin mai simple ca oricand: Rate fara dobanda  perioada de gratie de pana la 56 de zile  comision zero la toate cumparaturile – plati sigure pe internet

Intra pe www.starbt.ro si afla toate avantajele programului STAR.

 

0800 80 2273(CARD) Apel gratuit din orice retea nationala, fixa sau mobila

*8028  Apelabil din orice retea nationala, fixa si mobila  | 0264.594.337  Apelabil din orice retea, inclusiv international

Despre politica de anulare și rambursare

Anularea tranzacției și / sau recuperarea sumelor deja achitate este posibilă numai în condițiile listate în ”Termeni și Condiții de achiziție a serviciilor noastre

Dacă ați efectuat plata cu cardul bancar pentru unul dintre serviciile noastre și doriți ulterior anularea tranzacţiei, sunați-ne la 0724 447 211.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile.

Am făcut comanda, ce urmează?

Veți primi o confirmare electronică automată prin e-mail, ce conține informații despre comanda făcută de dvs.

După procesarea comenzii veți primi un email cu detalii utile înaintea participării la oricare dintre turele sau evenimentele noastre.

Dacă nu primiți email-ul cu detalii de la adresa office@whitewaterromania.ro, căutați-l in Spam / Junk Folder și salvați adresa ca ”not spam”.